Новорічний енергетичний вінегрет

Новорічний енергетичний вінегрет

Новий негласний суспільний договір про справедливі ціни на енергоносії на 2023 рік в обмін на щось невловиме між владою та громадянами підписаний. Телемарафон, закони про медіа та Конституційний суд додаються.

Слово «монополіст», в смислі «поганий», із лексикону медіа зникло практично повністю. Повна перемога. А державний монополізм став «хорошим», бо обслуговує суспільний договір низьких цін. Борги, збитки та неспроможність - для інших, але то про інше і не тепер.

«Старий» рік провели, а «новий» рік зустріли з дефіцитом електроенергії під чергову ракетну атаку, а збитих шахідів рахували до ранку .

Електроенергії вистачає на інфраструктурних важняків. Іншим споживачам відпускається по графікам. Можна сказати , по карточкам. Влада суворо заспокоює, що все буде поділено «по справедливості». Так виглядає суспільний договір в дії з поправкою на воєнний стан.

Пояснення, чому дефіцит електроенергії не можемо покрити по імпорту з Європи десь згубилося в різному. Та й самі питання якось зникли після того, як 1 МВт по імпорту був успішно протестований. Тут якось завис.

Об’ява, що сьогодні повертаємося до відпуску електроенергії з невеликими обмеженнями «по графікам», або навіть «без», стала додатковим святковим подарунком та дозволила в черговий раз натякнути на Цінність.

Значить вистояли! Значить змогли! Значить зможемо!

Повага та віра в професіоналізм та відвагу енергетиків залишаються невичерпними ні по обсягу ні по часу!

Слава ЗСУ!

Приблизно таким вийшов цьогорічний новорічний енергетичний мікс з відхиленнями від рецептури мирного часу.

І наостанок.

За останні майже 10 воєнних місяців українці позбулися багатьох руйнівних ілюзій та досягли, здавалося, неможливого. Енергетика на черзі.

На тлі війни, смертей, відваги та важкої праці проклюнулися перші паростки незнайомої до цього величі нації. Це дорогого вартує. Ну, а про «росу на сонці» ви самі знаєте.

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»