Енергоатом виставив на Українській енергетичній біржі великий обсяг базового навантаження

НАЕК «Енергоатом»НАЕК «Енергоатом» виставила на продаж 1 квітня 2020 р. на майданчику «Української енергетичної біржі» 552,9 тис. МВт·год базового навантаження з поставкою у квітні за стартовою ціною 1536,2 грн/МВт-год, повідомляє ExPro.

Компанія запропонувала три лоти обсягом два по 192 тис МВт·год і один у розмірі 168,9 тис МВт·год за ціною 1536,17 грн/МВт·год. Період поставки за трьома лотами – 5-12 квітня.

З середини лютого Енергоатом обмежив на 25% продажі базового навантаження на адресу ДП «Гарантований покупець» через борги з боку останнього. Разом з тим, за даними ДП «Оператор ринку», доля продажів Енергоатому на ринку «на добу наперед» в ОЕС України у лютому зросла до 41%, тоді як у січні вона становила 22%.

Згідно інформації Гарантованого покупця, у березні це підприємство отримало від Енергоатому на 25% менші обсяги електроенергії, ніж у лютому. Генеруюча компанія подала позов до суду про стягнення з Гарпоку 3 млрд грн боргів.

30 березня Енергоатом-Трейдинг повідомив, що у квітні обсяг відпуску Гарантованому покупцю буде зменшений до 40% від виробітку.

 

За темою:

Гарантований покупець вживає заходів в частині врегулювання питання розрахунків з виробниками електричної енергії
За електроенергію, включаючи ПСО, Енергоатом отримав лише половину коштів
Гарантований покупець має усі необхідні важелі для виконання спецобов’язків
Ситуацію, у якій опинився Енергоатом на спотвореному енергоринку, треба терміново виправляти
Що чекає Енергоатом навесні?

Може зацікавити