Імпорт вугілля

ДТЕК зустрічає ще два судна з американським вугіллям

ДТЕК Енерго зустрічає чергові два судна класу «Панамакс» з паливом із США. Учора, 9 січня, сьоме судно із 75,5 тис. т американського вугілля пришвартувалося в порт «ТІС». Вже завтра, 11 січня, восьме судно, із 82,5 тис. т палива буде пришвартовано в порту «Южний». Вугілля із чергових «Панамаксів» поповнить склади ТЕС ДТЕК Енерго.

«ДТЕК Енерго продовжує активно забезпечувати вугіллям енергосистему України. У ці дні зустрічаємо сьомий і восьмий «Панамакси», які доставляють 158 тис. т палива. Також у січні очікуємо прихід дев’ятого судна з імпортним вугіллям. Загалом це 215 тис. т для потреб українських ТЕС. Імпортоване компанією вугілля, на додачу до власного видобутку, має допомогти нашим ТЕС, в разі необхідності, нести додаткове навантаження. Це дозволить підтримати українську енергосистему у пікові періоди споживання електрики», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Всього ДТЕК законтрактував 9 суднових поставок. Це близько 618 тис. т вугілля для потреб українських ТЕС. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС «Центренерго», прибуло в Україну 20 листопада. П’ять «Панамаксів», для потреб ТЕС ДТЕК Енерго, прибули протягом грудня. Ще три суднові поставки приходять у січні.

У грудні компанія імпортувала морем майже 350 тис. т вугілля. Для стабільного проходження опалювального сезону на сьогодні компанією законтрактовано понад 1 млн т імпортного палива із США, Польщі, Казахстану (у попередні періоди).

ДТЕК Енерго

За темою:

В Україну прибуло ще два судна з вугіллям із США та Колумбії
В Україну прибуло перше судно з вугіллям із США
ДТЕК додатково закуповує вугілля у США

Може зацікавити

Децентралізована генерація в Україні: потреби та реальні можливості
Енергетичний терор