ДТЕК створила компанію «ДТЕК Мережі» з розподілу та постачанню електроенергії

DTEK GridsДТЕК створила компанію для розвитку бізнесів з розподілу та постачання електроенергії – «ДТЕК Мережі». Її завданням є підготовка групи компаній з розподілу та постачання електроенергії до роботи в умовах нового ринку і подальше підвищення ефективності роботи активів – модернізація мереж і обладнання, створення єдиного роздрібного бренду для продажів, впровадження клієнтських сервісів.

«ДТЕК Мережі» координуватиме роботу ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго», ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» та ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі».

До кінця 2018 р., як передбачено Законом України «Про ринок електроенергії», планується виконати відділення (анбандлінг) бізнесу з розподілу електроенергії від бізнесів постачання і виробництва електроенергії. Перед «ДТЕК Мережі» стоїть завдання сформувати єдині стандарти роботи оновлених мережевих компаній, які дозволять їм бути конкурентоспроможними і ефективними в умовах нового ринку. Перший пріоритет – модернізація електромережевого обладнання з впровадженням смарт-технологій для підвищення надійності енергопостачання, другий – створення єдиного роздрібного бренду для поставки електроенергії споживачам і розвиток якісних клієнтських сервісів на перехідний період з дотриманням вимог Закону «Про ринок електроенергії».

Энергетика Украины

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
GreenExpo 2024