Імпорт електроенергії з Росії вб’є нашу генерацію

Олексій КучеренкоОлексій Кучеренко дав інтерв’ю Першому Козацькому каналу щодо продовження імпорту електроенергії з Росії.

«Талановиті «слуги народу» на чолі з Герусом протягнули свою лінію, не заборонивши імпорт електроенергії, російської чи білоруської, а лише заборонили прямі договори. Депутати відсьогодні відкрили ринок «на добу наперед» повністю для білоруського та російського імпорту. Це небезпечно для нас, адже це країни з неринковим утворенням цін на енергоносії, які мають політичний характер», – пояснив ексміністр ЖКГ, народний депутат України IX скликання від «Батьківщини» Олексій Кучеренко.

На думку народного депутата, Росії та Білорусі вигідно зупинити нашу генерацію електроенергії. Ризик імпорту полягає в тому, що ці країни зможуть тримати ціну на нулі кілька місяців, щоб зупинилися наші станції.

«Працівникам вже почали надходити листи щодо можливого звільнення, а ми відкриваємо простір для російської генерації. Росія оголосила, що вона з Білоруссю будує єдиний енергетичний та економічний простір. У першому кварталі 2020 року запрацює АЕС в Білорусі, яка будується за російські гроші. Уряд та Олексій Оржель заявили, що ми будемо купувати білоруську електроенергію. А що буде робити наш Енергоатом? Вже профспілки атомників почали страйк під Кабміном», — зазначає Олексій Кучеренко.

Народний депутат задається питанням щодо змістовності таких дій, адже Україна взагалі може постачати електроенергію в інші країни.

 

За темою:

Внесено зміни у ЗУ «Про ринок електричної енергії»
Щодо внесення змін до ЗУ «Про ринок електричної енергії»
Про імпорт електроенергії. Знову і знову
Російська енергетична загроза: як має реагувати влада?
Про ринок. І знову про імпорт

Може зацікавити

Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень
Імпорт електроенергії
ОЕС України