Припинено діяльність антикризової ради ПАТ «Донбасенерго»

ПАТ «Донбасенерго»Донбасенерго повідомляє про припинення діяльності антикризової ради, яка була створена для запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та соціального характеру, мінімізації ризиків та наслідків, пов'язаних із тривалою аварійною зупинкою генеруючого обладнання Слов'янської ТЕС, яка сталася 17 січня 2021 р.

Протягом року в компанії діяла тимчасова процедура погодження та укладення договорів, а також проведення платежів, було складено та погоджено план санації.

Завдяки злагодженій роботі всіх структур сьогодні фінансова ситуація в «Донбасенерго» частково стабілізувалася: компанія вийшла на законодавчі терміни виплати заробітної плати та повністю погасила заборгованість за нею, розпочато процес виплати поточних платежів до бюджетів різних рівнів, виконуються графіки погашення боргів перед кредиторами, затверджено фінансовий план компанії на 2022−2024 рр.

На поточний момент всі завдання, покладені на антикризову раду, виконані у повному обсязі.

Довідково
Станом на 01.01.2022 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать ПрАТ «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.
ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.
Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

Може зацікавити

Слідами енергетичних новин
Введено в експлуатацію четвертий агрегат Дністровської ГАЕС