З 1 червня Укргідроенерго стало приватним акціонерним товариством

З 1 червня Укргідроенерго стало приватним акціонерним товариством

Відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №363 від 31.05.2017 прийнято рішення змінити тип Товариства з публічного на приватне та, відповідно, змінити найменування підприємства на Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго».

Також затверджено нову редакцію Статуту ПрАТ «Укргідроенерго». 31.05.2017 здійснено державну реєстрацію зазначених змін.

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про акціонерні товариства», зміна типу акціонерного товариства не призводить до зміни його організаційно-правової форми – не є його перетворенням, а веде лише до зміни повного (скороченого) найменування акціонерного товариства.

Відтак, з 1.06.2017 року повне офіційне найменування Товариства:

Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго»

Скорочене офіційне найменування Товариства:

ПрАТ «Укргідроенерго».

ПрАТ «Укргідроенерго» є правонаступником всіх прав і зобов'язань ПАТ «Укргідроенерго».

«Зазначене рішення Міненерговугілля було прийнято виключно у зв’язку із необхідністю дотримання товариством у своїй діяльності норм законодавства. Так, відповідно до частини 1 статті 24 Закону України «Про акціонерні товариства», публічне акціонерне товариство зобов’язане пройти процедуру включення акцій до біржового реєстру та залишатися у ньому хоча б на одній фондовій біржі в Україні.

Згідно з Положенням про функціонування фондових бірж, що затверджене рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06.08.2015 р. № 1217, мінімальна частка акцій у вільному обігу, для включення їх у лістинг біржового реєстру, має бути не меншою за 10 відсотків статутного капіталу.

Водночас, згідно з пунктом 1 постанови Кабінет Міністрів України від 11.07.2012 р. № 632, 100 відсотків акцій в статутному капіталі ПАТ «Укргідроенерго», належить державі (єдиному акціонеру) та перебувають в управлінні Міненерговугілля. Як наслідок, необхідність зміни типу та найменування товариства полягає саме у тому, що акції ПАТ «Укргідроенерго» не могли перебувати у вільному обігу.

Єдиним акціонером Товариства є держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України», - зазначають у юридичному департаменті ПрАТ «Укргідроенерго».

ПрАТ «Укргідроенерго»

Може зацікавити

Еволюція у всій своїй нещадності та красі