Врегулювання ситуації у вугільній галузі

Всеукраїнська Енергетична Асамблея заявляє про необхідність якнайшвидшого врегулювання ситуації у вугільній галузі

Вирішення проблем вугільної галузі – це також вирішення проблем теплової генерації та забезпечення надійної, стабільної і безпечної роботи енергетичної системи України. Це також внесок у соціально-економічну стабільність вуглевидобувних регіонів України через збереження робочих міць, та у зміцнення енергетичної незалежності держави через використання власного енергетичного ресурсу.

Тому важливою та нагальною є реалізація ініціатив Президента України В.Зеленського, проголошених у Верховній Раді України під час представлення нового складу Уряду 4 березня 2020 року, а також під час виступу на Всеукраїнському зібранні працівників вугільної промисловості 25 лютого 2020 року.

В якості першочергових заходів, які треба вжити для врегулювання ситуації у вугільній галузі, Всеукраїнська Енергетична Асамблея вважає невідкладну заборону імпорту електроенергії з Росії та Білорусі та корегування з врахуванням цього прогнозного балансу електроенергії Об’єднаної енергосистеми України. Крім цього, необхідно забезпечити повноцінне функціонування ринку збуту вугільної товарної продукції для завантаження теплових електростанцій, виплатити борги по заробітній платі шахтарям тощо.

Основою роботи у цьому напрямку має стати розробка довгострокової фінансово збалансованої політики Уряду з реформування вугільної та енергетичної галузей, а також  ефективна координація практичних кроків з її реалізації з боку профільного міністерства та інших державних органів.

 

За темою:

Критична ситуація на ринку електричної енергії України зумовлена низкою регуляторних обмежень

Вимога Президента зупинити з 1 березня імпорт з Росії та Білорусі проігнорована

Щодо загрозливої ситуації на ринку електричної енергії

Потрібно максимально завантажити наші ТЕС своїм вугіллям. І припинити імпорт електроенергії з РФ та Білорусі

РНБО вимагає вирішити проблему імпорту електроенергії з Росії та Білорусі

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»