Процес корпоратизації Укренерго розпочався

Процес корпоратизації Укренерго розпочався

Міністерство фінансів підписало наказ про перетворення ДП "НЕК "Укренерго" в акціонерне товариство. Про це повідомила Економічна правда з посиланням на міністра фінансів Оксану Маркарову.

"Підписали наказ про перетворення ДП "НЕК "Укренерго" в акціонерне товариство, почавши процес корпоратизації, який плануємо провести максимально швидко", - стверджує Оксана Маркарова.

Корпоратизація Укренерго є умовою щодо отримання Україною другого траншу кредитних коштів у сумі €500 млн в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

Довідково
4 лютого "Укренерго" перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.
Стратегічне управління та контроль за діяльністю Укренерго здійснюватиме наглядова рада компанії.
Раніше у Кабміні заявили, що передача Укренерго в управління Мінфіну є важливим кроком зі створення передумов для успішного проходження компанією сертифікації відповідно до стандартів загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E для приєднання до неї в майбутньому.
Міненерговугілля 18 жовтня повідомило, що комісія з реорганізації "Укренерго", яку з 9 жовтня очолює заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "з метою якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії. В "Укренерго" заявили про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії.
До того, як уряд прийняв рішення про передачу Укренерго Мінфіну, Господарський суд Києва призупинив дію рішення комісії Близнюка, а згодом залишив рішення у силі.

За темою:

Кабмін передав Укренерго до сфери управління Мінфіну
Всеукраїнська Енергетична Асамблея закликає Президента і Прем’єра втрутитися у ситуацію навколо корпоратизації НЕК «Укренерго»
Міненерговугілля продовжує спроби завести під свій контроль Укренерго всупереч вимогам ЄБРР і Прем’єр-міністра
Позиція Укренерго щодо заяви Міненерговугілля

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
ОЕС України