Приватизацією Центренерго зацікавилися п'ять компаній

Приватизацією Центренерго зацікавилися п'ять компаній

Раніше Кабінет міністрів оприлюднив умови продажу 78,3% акцій Центренерго.
13 грудня ФДМ проведе конкурс з продажу державного пакета акцій найбільшої енергогенеруючої компанії.

Участь в аукціоні щодо приватизації енергогенеруючої компанії Центренерго, крім білоруського нафтотрейдера Інтерсервіс, планують прийняти ще чотири компанії, повідомляє НВ Бізнес.

Про намір брати участь в аукціоні заявила компанія Форбс енд Манхеттен Україна (Київ), керівником якого є член консультаційної ради канадського банку Forbes&Manhattan Михайло Спектор. Крім того, на участь у приватизації енергогенеруючої компанії також розраховує компанія Укрдонінвест (Київ), бенефіціаром якої є бізнесмен Віталій Карпачов.

Очікується, що участь в аукціоні також візьме одна з найбільших багатофункціональних енергетичних компаній у Грузії Georgian International Energy Corporation (Тбілісі), а також Баланс груп (Київ), кінцевим бенефіціарним власником якого є екс-нардеп Дмитро Крючков, затриманий у Німеччині 14 липня і підозрюваний в розкраданні коштів Запоріжжяобленерго.

Раніше Кабінет міністрів оприлюднив умови продажу 78,3% акцій Центренерго.

13 грудня ФДМ проведе конкурс з продажу державного пакета акцій найбільшої енергогенеруючої компанії.

21 листопада стало відомо, що білоруське держпідприємство нафтобітумних завод планує взяти участь в аукціоні з продажу Центренерго.

Нагадаємо, що в січні 2018 року Верховна Рада встановила нові правила приватизації державного майна. Залишається тільки мала приватизація та велика з вартістю активів понад 250 млн грн.

Президент України Петро Порошенко 2 березня підписав закон Про приватизацію державного та комунального майна.

У березні ФДМ затвердив список об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. До нього увійшли близько 600 об'єктів.

Довідка

Центренерго - найбільша енергогенеруюча держкомпанія. 78,3% акцій належить Фонду держмайна. Експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною потужністю 7660 МВт (близько 14% від всеукраїнського показника).
Приватизація Центренерго є однією з ключових умов переговорів з МВФ, але процес затягується з 2015-го. За підсумками минулого року компанія в 5 разів збільшила чистий прибуток - до 1,9 млрд грн. Активи на кінець 2017 року перевищили 10 млрд грн.

За темою:

Фонд держмайна розпочав підготовку до приватизації Центренерго

Процеси, які впливають на приватизацію ПАТ «Центренерго»

Плани ФДМУ щодо енергетичних об’єктів

Новини від ПАТ «Центренерго»

Може зацікавити

Енергетичний терор
Зміївська ТЕС