Розвиток електромереж

Розвиток електромереж має відбуватися за рахунок інвестицій

Системи транспортування та розподілу електроенергії потребують значних інвестицій. Для того, щоб їх забезпечити необхідне RAB-регулювання тарифів.

Про це заявив Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель в рамках круглого столу «Зелений» енергетичний перехід України: бачення до 2050 року та наступні кроки», що відбувся 21 лютого, повідомляє УНІАН.

«Галузь формується з системи транспортування, розподілу, там також потребуються значні інвестиції. Ми досі не ввели РАБ-регулювання, яке дуже потрібне. Ми не оновлюємо мережі. У нас є споживач, який також потребує якісного електрозабезпечення за адекватною ціною. Бо не буде того, хто споживає, не буде мереж, ми не зможемо транспортувати і надати, продати цю кіловатгодину». - стверджує Оржель.

Міністр зазначив, що наразі зроблено не достатньо для інвестиційної привабливості. Оскільки одна з її складових – якість електромереж, котрі відновлюються повільно.

«Ті рішення, які ми будемо приймати в рамках взаємодії з інвесторами, є абсолютно недостатніми. Більше того, ми маємо говорити про конкурентоздатність в принципі економіки. І ще раз хочу підтвердити про розвиток і якесь відновлення мереж. Те, в що ми не вкладаємо зовсім». – підкреслив Олексій Оржель.

 

За темою:

Порядок встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії
Укренерго перейде на RAB-регулювання
Нормативна база для переведення обленерго та водоканалів на RAB-тарифи набула чинності
НКРЕКП про перехід обленерго на нові тарифи
Уряд хоче, щоб RAB-тарифи не відобразилися на платіжках

Може зацікавити

ЄУЕА-УВЕА
Скасування RAB-тарифів у нинішніх умовах може призвести до катастрофічних наслідків
Підготовка до опалювального сезону